Покривни култури

 

Използването на покривни култури не е само агрономическо решение за насърчаване на екологичната устойчивост; това е стратегическо бизнес решение, което може значително да увеличи печалбата.

Покривни култури

Ползите от покривните култури

За разлика от всяка друга култура, покривните култури не се отглеждат с намерението да бъдат ожънати. Покривните култури са предназначени да донесат специфични ползи за вашите обичайни култури, полетата ви и вашата печалба. Покривните култури се засаждат между два основни земеделски периода и служат на няколко ключови цели:

Подобряване на здравето на почвата:

Покривните култури помагат за възстановяване на естествената екосистема на почвата. Чрез отглеждането им ще имате по-добра устойчивост срещу екстремни метеорологични условия, повишена наличност на хранителни вещества, по-добра структура на почвата, жива екосистема с полезни микроорганизми

Намаляване на входящите торове:

Покривните култури могат да фиксират азот от атмосферата в почвата, намалявайки необходимостта от синтетични торове, което намалява разходите ви.

Увеличаване на добивите:

Здравите почви, по-добрата наличност на хранителни вещества и живата екосистема от микроорганизми често водят до по-високи добиви на следващите култури.

Управление на водата:

Покривните култури помагат за задържане на водата в почвата чрез намаляване на изпарението, осигурявайки по-добра наличност на вода за следващата култура, което може да бъде критично при сухо време.

Контрол на ерозията:

Защитават почвата от ерозия, причинена от вятър и вода, запазвайки горния слой на почвата и поддържайки продуктивността на земята.

Потискане на плевелите:

Като конкурират плевелите за светлина и хранителни вещества, покривните култури намаляват зависимостта от хербициди, като по този начин спестяват разходи за входящи материали и труд.

Прекъсване на цикъла на вредители и болести:

Могат да прекъснат жизнените цикли на вредителите и болестите, намалявайки огнищата и необходимостта от химически контрол, водещи до по-здрави култури и по-ниски разходи за пестициди.

Увеличена печалба:

Комбинацията от намалени разходи за входящи материали (торове, хербициди, пестициди) и потенциално по-високи добиви се превежда в увеличена печалба за фермерите.

обадете ни се

За въпроси и поръчки:

Scroll to Top