Покривни култури

Покривни култури

Засаждане и управление на полето

Сеитба: Ефективно засяване на покривни култури

За да се осигури оптимален растеж и полза, времето когато ще се сее е от ключово значение. В идеалния случай засейте покривните култури непосредствено преди или веднага след прибирането на основните ви култури, за да им дадете достатъчно време да се установят, преди да настъпи суровото време. Методът на засяване може да варира; може да бъде директна сеитба или за някои от нашите смеси имаме патентована технология SAS FLY, чрез която семената се “излъчват/ разпръскват” с помощта на ротационен разпръсквач вместо сеялка. Директна сеитба, е най-широко използваният метод, тъй като осигурява добър контакт между семето и почвата и равномерен растеж, но разпръскването може да бъде ефективно и може значително да намали разходите.

Поддръжка: Подхранване на вашите покривни култури

Веднъж засети, покривните култури изискват минимална поддръжка. Редовно следете за вредители и болести и използвайте стандартните практики за управление на вредителите. Обикновено не препоръчваме, но може да се прилага напояване по време на сухи периоди, за да се помогне на заведението.

Прекратяване: Край на цикъла на покривната култура

Ние предлагаме миксове семена, които измръзват и естествено отмират от студа през зимата. Целта ни е студеното време да унищожи покривната култура и прекрати цикълът й, като тя няма да порасте отново. В повечето случаи не се изисква механично или химическо унищожаване.


Когато следвате нашите напътствия за време и начин на сеитба, отглеждане и прекратяване, тогава нашите покривни култури ще прекратят цикъла си и няма да произведат семена и няма да станат плевели.  За всеки случай, уверете се, че покривните култури са унищожени най-малко 40 дни преди засаждането на основната ви култура, за да сте сигурни, че се разлагат навреме и няма да има намеса със засаждането на следващата ви култура.

Не забравяйте, че целта на отглеждането на покривните култури не е просто да “отглеждате” друга култура, а е да подобрите здравето на вашата почва и да създадете земеделски практики, които са по-устойчиви срещу изменението на климата. С внимателно планиране и управление, покривните култури могат да бъдат ценно допълнение към вашата селскостопанска система

обадете ни се

За въпроси и поръчки:

Scroll to Top