Слънчогледов хибрид

Енки

ТЕХНОЛОГИЯ НА ОТГЛЕЖДАНЕ

Брой семена в 1 торба – 80 000.
Препоръчително е сеитбата да се извърши при температурата на почвата минимум 120 С. Не се препоръчва сеитба при по-ниски температури!
Почвата трябва да бъде добра с неутрално PH /7/. Не се препоръчват песъкливи и каменисти почви.

ТОРЕНЕ
200kg/дка NPK преди сеитба и 10 kg/дка амониев нитрат /N/ по време на вегетация. Препоръчва се торенето и с калий /K/ с 5-6 kg/дка (K20).
По време на торене през вегетацията се препоръчва да се използва комбинирана техника както за обработка, така и за торене.

ТРЕТИРАНЕ
Семената са третирани само с фунгицид – Lumisena. Не са третирани с инсектицид.
ENKI е хибрид, устойчив на третиране с имидазолин/имазамокс хербициди, базирани на съставките imazamox и imazpyr. Доза на приложение: 125 мл/дка във фаза 3-ти, 4-ти лист. Могат да се прилагат и стандартни почвени хербициди, които се използват в слънчогледопроизводството.
Хербицид GARDOPRIM PLUS GOLD може да бъде използван за пръскане. Доза 450 мл/дка в 30 л разтвор вода. Препоръчва се приложение 3 дни след сеитба. За предпочитане при добра влага на почвата.

Не се препоръчва използването на препарата STOMP.

Срещу житни плевели се препоръчва FUSILAT FORTE 150 EK80.
Дозировка: 100-130 мл/дка във фаза 3-5ти лист на плевелите.
По време на силно засушливо лято и когато плевелите са много агресивни може да се приложи механична или ръчна обработка на почвата.
За превенция на мана може да се използва PICTOR SK в доза 60 мл/дка два пъти –2ра-4ка двойка листа и преди цъфтеж.

ЕНКИ е толерантен до 5та раса синя китка. При силно заразени полета със синя китка използването на PULSAR е задължително.

В случай на непредвидими, лоши метеорологични условия, които могат да доведат до удължаване на процеса на жътва и слънчогледа не позволява да бъде прибран навреме, може да се използват десиканти за съкращавене на вегетационен период.
По време на жътва семената се задържат силно на питите и не падат от тях.

ние сме топ лидер в грижата и опазването
на земеделските култури

Свържете се сега

контакти

Свържете се с нас относно всякакви въпроси.

Посетете ни

Яна 1805, обл. София-град,
ул. Старо Буховско шосе №5

Scroll to Top